Spor og feltsøk, med Inger og Birgitta!

Fri-onsdag og trening i Maridalen med Birgitta og Inger. Det ble en veldig trivelig dag, med trening, skravling og mye latter. SLIK vil jeg at en fridag ska være. 

Birgitta tok en liten snutt av Ebbie og meg da vi trente feltøk. Ebbie elsker å lete etter lekene sine. Jeg har lagt ut to leker til henne på denne videoen. Dette er den første leka som hun apporterer.  Jeg prøver å få henne til å gå ut igjen for å hente den andre leka som jeg har lagt ut, men hun var tydeligvis mere opptatt av goddisene som lå på bakken.


Her er det Pia som skal prøve seg i sitt første feltsøk. Hun har på seg line, fordi hun er i de mest "intense" løpetidager, og hun hadde veldig lyst til å springe avgårde på "snuser`n". Hun lurer litt på hva det var som var oppgava her, men etter litt nøling, fant hun leika og sprang inn til meg med den. Jeg må trene på at hun klarer å holde apporten helt inn, men det skal jeg trene på separat. 



Her er Inger og jeg, vi lader opp til feltsøk. 

012

Birgitta og vesle Bambi-mor!!


Super trening i dag, med både Pia og Ebbie. Sporene gikk kjempefint med dem begge. Ebbie datt litt ut, da hun hørte Birgitta og Inger som gikk spor med Isa, men hun hentet seg veldig fort inn igjen. Det var jeg veldig godt fornøyd med. Vi lekte masse med leika hennes, som belønning for at hun hadde gått sporet sitt så bra. 

Pia gikk sitt hittil beste spor. Det var ca 100 meter langt og med en vinkel. Hun måtte ha litt hjelp et par-tre ganger, men klarte veldig godt å finne kattematen som lå i sporslutten selv. Kjempemorsomt!
Her har Ebbie hentet leka si som jeg la ut i feltsøket. 

026


Jeg trente litt med løsbittet også (det er ikke det Ebbie har i munnen her, altså. Dette er belønningen hun får i sporet).  Ebbie var veldig flink. Jeg kastet det på bakken langt fra meg, hun hentet det og kom inn i utgangsstilling med det. Vi trente også litt på å komme inn i utgangsstilling fra flere posisjoner, noe hun også klarte veldig fint. Pia apporterte også løsbittet, når jeg kastet det på bakken foran henne. Ellers er hun blitt veldig glad i å leke, og jeg tror jeg skal legge en leke i sporslutt, neste gang hun går spor.

Grunnferdighetskurs med Pia onsdag kveld:
 • Apport: vi begynte med "hold fast trening". Vi trente to og to sammen, tre minutter hver. Pia er på god vei, og jeg benyttet meg av flere gjenstander under trening. Løsbittet, feks og leika til Ebbie.
 • Stå, og stå under baklengs marsj. Pia står veldig bra, hun stoppet opp når vi gikk bakover sammen og hun kunne også stoppe under marsjen og stå litt, mens jeg fortsatte et par skritt alene. Belønning i posisjon. De andre trente på sitt + sitt under baklengs marsj, så jeg får trene på det denne uka. Stå skal vi trene på neste uke. 
Trøtte hunder og trøtt mamma. Torsdag skal Ebbie til veterinær/kiropraktor Kristin Halle. Jeg er spent på om hun finner noe på kroppen hennes. Gjør hun ikke det, er jo det det aller beste. 


Det går fortsatt fint med Fanterampen. Han skal være med Martine og bonuspappa David på Solbu i helga, og han kommer nok til å storkose seg sammen med dem. Jeg savner gullet mitt, men....


Takk for bildene og filmene, Birgitta!

4 kommentarer:

 1. Takk foe en koselig dag, gleder meg til neste spor! Gøy å se hvor ivrige Ebbie og Pia var! Innsitten til Ebbie er vakker!

  Birgitta

  SvarSlett
 2. ENig med Ole der ja, innsitten til snusken er vakker :D
  Fine filmer og bilder, dere har jo hatt en perfekt dag med hundene i skogen! Nå fikk jeg også lyst til å leke med snusken ;)

  Pomsen kommer til å kose seg glugg ihjel på hytta med bestestoresøster og David! :D

  Kjakji <3

  SvarSlett
 3. Det var artige filmer av flinke jenter :)

  og så bildet av deg og Inger :) dere smiler så fint til fotografen og enser knapt en smart liten snusmumrik som ser etter godbit i sekken, he-he. Herlig :)

  SvarSlett
 4. Så morsomt å se videklipp fra feltsøket til Pia og Ebbie! Her var det mange flinke damer :-)

  SvarSlett