Ebbie, min aller beste Ebbie!!

Torsdag formiddag, gikk turen til Nesodden, og til veterinær og kiropraktor Kristin Halle. Jeg har lenge hatt en mistanke om at Ebbie har hatt vondt i nakke og bekken. Etter noen rare atferder de siste mnd., ville jeg sjekke ut om det muligens kunne ha noe å gjøre med at hun har hatt smerter et eller annet sted. 

Vi møtte ei veldig sympatisk og trivelig dame, som både Ebbie og jeg likte med en gang. Kristin var utrolig flink med Ebbie, lun og god, hun skrøt mye av henne og fortalte hvor flink Ebbie var. Det første vi gjorde da vi kom, var at vi gikk en liten runde, slik at Kristin skulle få sett hvordan Ebbie gikk. Hun kommenterte at hun gikk på en litt spesiell måte, og så med en gang at Ebbie avlastet den ene hofta si, når hun gikk.

Da vi kom inn, testet Kristin ulike reflekser, og oppdaget at Ebbie var litt "treg" i bakbeina sine. Hun kjente på muskulaturen overalt, og Ebbie fikk skryt fordi hun er sterk og flott i kroppen. Kristin sjekket også at skjelettet beveget seg slik det skal og kjente etter etter bevegelighet i ryggrad og andre steder. 

Kristin kom fram til følgende:
 • Ebbie har en gammel skade i en tå på høgre bakbein, antageligvis et brudd.
 • Hun har låsninger i hele ryggraden, fra bekken og opp til nakken.
 • Ebbie er hoven på venstre side av nakken.
 • Hun har en veldig stram muskel på innsiden av venstre lår, pga avlasting
 • Venstre framfot beveger seg litt rart nede ved det store leddet. 
 • Hun puster litt dårlig (pga stramme muskler fordi hun har vondt i ryggen).
 • Låsninger i bekken.
 • Ebbie er litt skjev i ansiktet, kanskje etter et slag (at noe har rammet henne i ansiktet).
Ja, jeg vet ikke om det er noe jeg har glemt, men at Ebbie har vondt i kroppen sin, er jo forståelig. 

Det Kristin gjorde, var at hun klemte forsiktig og dyttet litt i bestemte retninger på ryggraden til Ebbie, for å få opp låsningene. Hun jobbet på samme måte med bekkenet, også. 
Kristin gikk gjennom muskulaturen ved å tøye og bøye på beina hennes, hun jobbet også med magen/nedre del av brystkassen hennes, for å forbedre pusten til Ebbie. Hun jobbet med ansiktet og fant et par punkt på venstre side ved øynene, som hun trykket på og masserte litt. Det som da skjedde, var at venstre frambein fikk bedre bevegelighet, + at det også "slapp" litt i nakken til Ebbie. 

Hjemmelekse: jeg skal fortsette å massere Ebbie og så skal jeg jobbe med å bevege et bein på venste fot (ertebeinet?). Det laget nemlig en lyd og satt litt fast da vi beveget på det, og det skal være bevegelig, hvis jeg skjønte rett. Det ble nemlig mye informasjon, jeg spurte og grov omtrent hele tida. Nå skal hun luftes i bånd et par dager, men det går greit. Det må hun jo allikevel, så høyløpsk som hun er nå!

Ebbie har fått ny time om 14 dager. Det er veldig godt å ha fått en gjennomgang av kroppen til Ebbie, for nå vet jeg mere om hvordan jeg skal forholde meg til henne og hennes "vondter". 

Ebbie, flinke, gode, snille, tillitsfulle jenta mi, hun var så utrolig flink. Hun sto så fint når hun ble dratt i og klemt på. Hun så på meg og "fortalte" at hun skjønte at dette var noe som var godt for henne og at det var helt greit at Kristin jobbet med henne. Jeg ble så innmari rørt der jeg sto, og begynte nesten å gråte (neida  jeg er IKKE lettrørt - hehe...).  
Ebbie er ei helt utrolig jente. Jeg var så stolt av henne i dag og jeg er så utrolig glad for at nettopp Ebbie kom hjem til oss. 

MEN: FANTERAMPEN FYLLER 6 ÅR I DAG. HIPP, HIPP HURRAAAAAAAAAAA!!!! 

Jeg skulle ønske jeg kunne klemt deg og susset masse på deg, men du er hos Martine og bonuspappa David på Majorstua nå. Pia er ferdig med løpetida si søndag, mens Ebbie har begynt på de aller verste dagene sine nå. Fanterampen skal til Solbu med M og D i kveld, og være der til søndag. Han storkoser seg altså, formen er fin og han får utrolig masse kos. Verdens beste Pomsegutt. KJEMPEGLAD I DEG!!!!!
En liten, sliten Pomsemann, sammen med en litt yngre Martine-mor!!!

4 kommentarer:

 1. HURRA for verdens beste poms!! <3 Seee så liten og søt han er på bildet, og Martine er litt yngre hun også.. :P Hehe, de er meg et fint radarpar, de to der :D <3

  Snusken min, verdens beste Ebbie!! Så bra at vi endelig fikk vite hvor hun har hatt vondt! Stakkars, ikke rart at hun har hatt litt vondt... :( Men nå blir alt så mye bedre! <3

  Begge hundene på samme uke... ;)

  Kjakji <3

  SvarSlett
 2. Jammen var det bra du og Ebbie tok dere en tur til kiropraktor Hilde :-). Stakkars Ebbie, hun har hatt litt å slite med ja med låsninger, gamle skader og vondter. Får håpe behandlingene og massasjen hjelper henne så hun blir helt bra igjen, hun er ihvertfall ei klok jente som takker pent for hjelp :-).

  SvarSlett
 3. Åh, så bra at dere fant ut av dette Hilde, også så utrolig flink Ebbie var! Jeg er sikker på at dette blir kjempebra etterhvert!

  Fant koser seg sikkert hos Martine og David, ha får jo det beste av to verdener.

  Klem

  SvarSlett
 4. Hei!

  Godt at Ebbelure er bedre!
  Så rart å se bilde av Martine, så liten hun så ut! Gratulerer med dagen på etterskudd Fantemann!
  Birgitta

  SvarSlett