Lørdag, søndag, mandag....

Lørdag møtte jeg Birgitta og jentene hennes i Lommedalen. Vi skulle legge spor til alle jentene våre, og trene litt lydighet på parkeringsplassen. Det var nok av forstyrrelser der, og det er viktig å trene kontakt og andre øvelser, når det er aktiviteter/forstyrrelser rundt oss. 


Jeg hadde bestemt meg for å legge pinner i sporet til Ebbie, og hadde tenkt å trene på pinneplukking før sporet skulle gåes. Her er det Birgitta som spikker pinner til seg selv og til meg.

Ebbie gikk et veldig godt spor. Hun gikk med en helt annen fart og hadde et driv som jeg ikke har merket hos henne før. Hun beveget seg lettere i skogen og fant to av tre pinner. Det var ikke så værst, for jeg hadde nemlig glemt å trene på pinneplukkingen før i gikk. Når hun fant pinnene, ble det julekveld og hulabaluba-leking og det liker jo Ebbie. 


Pia gikk også et godt spor. Hun begynner nå å skjønne hva dette går ut på, og med både goddis og leke i sporslutt, hadde hun det kjempfint. 
Lydighetstreningen gikk "så som så", egentlig. Ebbie trente på lineføring og stå under marsj, mens Pia ikke hadde det aller beste fokus denne dagen. Det var mange forstyrrelser rundt oss (hunder, mennesker, unger, biler, hester osv) som tok bort fokus på meg. Jeg jobbet derfor med kontakt og ro, og det fungerte veldig bra. 


Søndag møtte vi Birgitta igjen, denne gangen på Storøya. Vi skulle trene lydighet denne gangen. Vi luftet hundene først, før vi tok til å trene. Ebbie trente: 

 • apportering klasse 2 - det gikk veldig bra, 
 • litt lineføring - som ikke gikk så aller verst, 
 • et par dekk fra holdt og 
 • noen få utgangsstillinger. 
 • Vi begynte også på en øvelse i bruks, som heter "går foran i line" (eller noe lignende). Ebbie er jo så flink til å springe til target/musematte, og jeg begynte å sende henne ut til denne. Jeg økte avstanden etterhvert. Når hun gikk mot target, gikk jeg etter henne mens hun hadde båndet på seg, jeg satt på kommando "foran", og så fikk vi noen gode repetisjoner med det. Dette er jo bare en liten del av hele øvelsen, men et sted må vi jo begynne. 
Pia trente litt på:
 • Kontakt, det var nemlig myyyye spennende å se på.
 • litt å gripe en apportgjentand. Vi brukte ball og et løsbitt.
 • kontakt under baklengs marsj
 • og litt stå under baklengs marsj
Pia fikk en liten alenetur etter trening, for jeg trenger noen ganger å kunne ha fokus KUN på henne. Jeg fokuserte på at hun skulle ta kontakt med meg, når det kom andre hunder forbi. Hun måtte sitte i ro ("bra/belønning") når Birgitta sto og pratet med folk og hunder, og hun var kjempeflink til det. 


 Fine jentene våre!!!


Mandag gikk vi en tur i Maridalen før jobb. Det var trolsk stemning, tåka lå lavt og det var frisk og godt i lufta - jeg liker å bli litt kald i kinnene.  

Jeg gikk til "avslappingsstedet" mitt og da jeg ikke så noen andre hunder, slapp jeg Pia og Ebbie. Det var godt for dem å springe og kose seg litt. Ebbie er jo høyløpsk disse dagene og flørter med alle "mannebein" hun kommer over.  


Vi møtte ingen, heldigvis, og det ble en deilig tur for alle tre. Det er litt rart å ikke ha med seg Fant på turene våre. Han er nok den som setter i gang jaktleken, skjønner jeg nå. Pia og Ebbie springer ikke så mye når ikke han er med, men de leker sammen på sin måte. 

Fredag ettermiddag kommer Rampen min hjem. Det skal bli godt, kjenner jeg. Fant har, som Gry skrev i en kommentar,  det beste i to verdener nå, og det er helt riktig. Han har det helt supert hos Martine og David. I helga var de tre på Solbu og Fant fikk skogsturer både lørdag og søndag. Han sprang løs og jaktet på fugler og koste seg glugg ihjel. Jeg er så takknemlig for at Martine og David er så flinke med han, og kan ikke få takket dem nok!! 

2 kommentarer:

 1. Å det var godt at du oppdaterte den gamle bloggen, for jeg har glemt å følge med på den nye.
  Også så mye som har skjedd med kurs og trening og behandlinger på hundene. Det var ikke lite som var galt med Ebbiemor, stakkars lille. Nå som hun får hjelp blir det sikkert mye bedre. Gøy at du merker forskjell allerede :)
  Gratulerer med BIR på Pia :D
  Jeg har veldig lyst å trene med dere snart igjen :)

  SvarSlett
 2. Hei!

  Gøy å se hvor flink Ebbie var med løsbittet i dag!
  Fantemann, hils til Olga da!

  Birgitt som koste seg på treningene

  SvarSlett