Flott høstdag!
Tirsdag, og det har vært en flott høstdag her hos oss. God temperatur, sol fra skyfri himmel og så lukter det så innmari godt ute nå. 
Vi gikk en tur i Maridalen før jeg reiste noen timer på arbeid. Ungene fikk sprunget og rast fra seg litt, Ebbie trente litt søk etter ball, Fant fikk plasket litt, det er noe som han liker kjempegodt!! 

og så trente vi som alltid litt innkalling. Her venter alle på en liten belønning!!Fant fikk skikkelig los på fugl på et jorde, og Pia fulgte som vanlig etter. Der Fant er, er det lønnsomt å være, tenker hun. Ebbie kom som vanlig tilbake til meg når jeg kalte på dem, men måtte ut igjen for å sjekke hvordan det lå ann med Fant og Pia. De sprang ikke langt, Fant har meg hele tiden i øyekroken kan jeg se. Det jeg var litt redd for, var at Pia skulle få øye på noen hester som gikk på et jorde like ved, men hun hadde egentlig øyne kun på Fant. De ble varme og gode og det var nok godt å drikke litt og å vasse litt, etter "endt dyst".


Det ble en veldig trivelig tur, og hundene var slitne og sov godt i bilen etterpå. 

Klokka fem reiste Pia og jeg til Kjelsås, for å delta på siste valpekurskveld. Jammen meg har noen uker gått fort - altfor fort. Vi har vært en flott gjeng, og det har vært veldig trivelig å ha gått på kurs med Aase som instruktør. Det var aktiviseringskveld denne siste kvelden, og Aase hadde satt opp noen hinder, tunneller, matskåler som skulle passeres med kontakt, kjegler vi skulle gå sikk-sakk mellom, med kontakt og hunden fint ved siden av oss. 
Pia og jeg jobbet med alle disse tingene, og vi klarte etter litt trening, å komme i mål. Vi delte oss også inn i et par lekegrupper. Pia trengte ikke å leke så mye i kveld, for henne var det viktigere å trene på andre ting. Vi sto derfor over lekingen (Aase er snill, slik...) og så trente vi for oss selv på dette:
 • sitt/bli, satt på kommando i det hun var på vei ned i sitt. Passet på at hun fikk frisignal fra meg, og at hun ikke fikk lov til å gå ut av posisjon når hun selv ville. Hun er veldig "lett" i stompen om dagen, og jeg trener med doggie-zen. Den hjelpen skal bort så fort som bare det. 
 • stå foran meg, m. kontakt.  
 • stå under baklengs marsj (satt på kommando når jeg så at hun klarte å stå i noen sekunder)
 • og så lekte vi med kongen og trente litt "ta`n" og apportering. Pia begynner å komme tilbake med kongen til meg nå, og jeg trener på at hun skal avlevere i hånda mi. Noen ganger gikk det bra, andre ganger slapp hun litt før hun fikk avlevert. Den biten skal jeg trene inn for seg selv, og deretter sette inn i øvelsen etterpå. 
Det ble en flott treningsøkt på oss i kveld, og Pia var trøtt etter endt trening. Jeg merker at hun ikke er fullt så utålmodig lengre og at hun kan sitte lengre stille, uten å begynne å bjeffe. Det er  jeg veldig glad for. 
Fant og Ebbie var alene hjemme mens Pia og jeg var på kurs og de var som vanlig kjempeglade da vi kom hjem. Etter et lite godbitsøk ute (restene av belønningene til Pia) og et griseøre, ble det stille i heimen. I kveld igjen........


(Alle bildene er tatt med mobilen min. Jeg hadde glemt å lade fotoapparatet).

1 kommentar:

 1. Så flotte bilder!!
  Hørtes som en fin avslutning på valpekurs. De blir så alt for fort store!

  Birgitta

  SvarSlett