Ebbie`n min!

Ebbie har de siste par mnd. ikke hatt særlig stor treningsglede og motivasjon til LP trening. Jeg har lurt veldig på hvorfor. Jeg har brukt de aller beste godbitene, prøvd å leke mere (lekelysten/drakampen er også blitt mindre), trent kortere økter og feks. ikke lange strekker med lineføring. Hun er kjempeflink når vi trener inne, men der går det mest i moment, slik som feks dekk, rygge, bamse, sitte i utgangsstilling, stå, bukke, slalom, åtte osv. Hun springer som en hvirvelvind når vi trener feltsøk osv. 


Den siste uka har hun gått bort fra meg hver gang vi har vært på treningsplassene våre, i garasjen på Granfos feks, og nærmest gjemt seg for meg. Jeg har ALDRI lagt hånd på go`jenta og har ikke skjønt noen ting av dette. Bare jeg har stilt meg konkurransemesssig opp, har hun tatt halen mellom beina og gått fra meg. 
Vi møtte Berit, Kit og Nelson torsdag kveld i garasjen på butikken. Berit hadde en time med Pia og meg med utstillingstrening. Pia og søster Kit skal stilles sammen igjen neste helg, og det skal bli morsomt. Jeg luftet det litt for Berit, det at Ebbie så tydelig ikke vil jobbe når hun skjønner at vi feks skal trene lineføring. Jeg ropte på Ebbie for å vise Berit hva som pleier å skje, og jammen forsvant ikke Ebbie bak en bil, med halen mellom beina. Ikke lett å skjønne dette her, nei.


Lørdag skulle Ebbie etter planen gå LP konkurranse i Fredrikstad, sammen med bla Merete Kristensen. Jeg sendte mail til Merete og fortalte at Ebbie og jeg ikke kom til å stille, fordi Ebbie ikke vil være "med" og fordi min motivasjon derfor heller ikke er så innmari stor. Ingen vits i å gi Ebbie en dårlig erfaring i ringen. Nok om det, Merete spør meg om jeg har vært til fysio/kiropraktor med Ebbie, for det kan jo være at Ebbie har vondt i feks nakken sin. Jeg har faktisk tenkt tanken, og jeg har massert nakken/ryggen hennes masse i det siste. Ebbie lå jo, etter hva jeg vet, mye i bur da hun var liten, og andre uheldige episoder KAN kanskje ha gjort sitt til at Ebbie har smerter. Da er det feks. ikke godt å gå og se opp med kontakt når vi går lineføring.  Dette har vi jo trent så mye på, men fortsatt er hun innmari rask til å slippe blikkontakt og heller se rett fram.  Det er heller ikke morsomt å komme tilbake til meg med leika, når hun vet at det blir skikkelig drakamp, for det gir sikkert smerter i en (kanskje) vond nakke. 


Jeg har derfor bestemt at Ebbie og jeg de neste ukene kun skal fokusere på øvelser og trening som Ebbie er komfortabel med, og så skal Ebbie få time hos hundefysioterapeut/kiropraktor for en sjekk. Det skader ihvertfall ikke å sjekke, så får vi ta det derfra. 

4 kommentarer:

 1. Dette må sjekkes ut Hilde! Kan jo ikke gå rundt og kanskje ha "vondter" på go' jenta!

  En ting jeg tenker, uten at jeg skal påberope meg noen særlig form for peiling, er at hun kanskje ikke liker konkurranser? De er vel mye som oss, noen trives med konkurransesituasjoner og andre ikke? Hun er jo så glad i å trene, på Solbu sist, så ba hun jo så fryktelig pent om dere kunne trene litt:o)

  SvarSlett
 2. Hei!

  Veldi spent på kirgopraktor!
  Lite fokus på det hos hunder. Tenker på meg selv som har hatt en tung høst før jeg kom til min kiropraktor.
  Tenk hvor mange hunder som går rundt med vondter!
  Tia og Ebbelure må nok ta seg en tur til kiropraktoren ja.
  Kos deg med Arne og husk hva jeg sa!
  Klem fra Birgitta
  copyright

  SvarSlett
 3. Så smart å ta en sjekk, det beste er jo faktisk om de finner noe - så det kan la seg løse :)
  Kjempelurt å massere henne mye selv, det hjelper masse!
  Veldig fin blogg! (vet du hvordan jeg kan abbonere?)

  SvarSlett
 4. Enig, er lurt å "sjekke ut" eventuelle fysiske problemer eller smerter. Adferden hennes når du inviterer til trening er absolutt litt underlig, håper du finner ut av det.

  SvarSlett