Lite tå kort!!

Ebbie har tatt det med ro de siste dagene, det har forsåvidt Fant og Pia også gjort. Jeg har "bomma" litt på maten de siste dagene (kjempedust meg...) og fått i meg egg, noe som har resultert i at jeg har hatt migrene  de påfølgende dagene. IKKE morsomt!!!


Vi reiste på hytta fredag, og hundene har bare blitt luftet i hagen der. Det ble ingen turer på meg og mine fir-beinte. De har lekt jaktleken i hyttehagen og kost seg med det. Fant har trent noen freestyle-øvelser + bli øvelser av forskjellig slag. Det ble litt trening på apportering med både Pia og Ebbie. Med Pia har jeg trent på at hun skal komme helt inn til meg og avlevere i hånda mi. Det går bedre og bedre. Ebbie har apportert og kommet inn i utgangsstiling når hun skal avlevere. Vi har ikke hatt drakamp med de lekene hun har apportert, hun ble belønnet med goddis. Jeg har massert henne på kinnene hennes, deretter fra ørene og helt ned til lårene hennes og ned til tærne. Nakken blir massert litt ekstra, jeg innbiller meg nemlig at hun har mest vondt der. Jaja, hvem vet..... Lillemor synes ihvertfall at det er kjempegodt og står helt stille og bare nyter det. 


Mandag kveld kjørte jeg Fant til Martine og David. Der skal han være til torsdag kveld. Dette er viktig for Fanterampen min. I helga ble det jo ikke så mye tur på han, og da ble voktingen hans enda verre. Jeg måtte rydde bort sko, jakke, caps, veske osv, for han visste hvor alt var og voktet omtrent hele tiden. For han er det altså veldig viktig å få "brukt" seg hver dag, slik at han blir sliten og trøtt. Hos Martine sover han mazzzzzzze, han springer tur i Frognerparken hver dag, han sitter på benken sin i leiligheten og kikker ut på duene, går lufteturer i Bogstadveien og områdene rundt, hilser på et par hundevenner som han har fått og er bare alenehund. Martine er så flink med han, også. Hun trener med han, passer på at han gjør det han får beskjed om og hun lar han ikke jukse med øvelsene. Fant er blitt veldig glad i David, også, og det er jeg så glad for. 


Etter at Fant var trygt levert hos Martine, reiste jeg og jentene til Granfos for å trene littegrann. Ebbie og jeg trente korte strekker fri ved fot, rett fram uten vendinger eller holdter, belønningen var goddis og å apportere en pipeball. Vi trente litt kontakt under baklengs marsj, apportering av kongen hennes og inn i utgangsstilling. Ingen drakamp ved avlevering og det virket som at hun syntes det var veldig greit. Jeg trente korte økter med både Pia og Ebbie, for at ingen av dem skulle bli lei av å trene. Det er viktig å gi seg når alt går som best og hundene er "på". 


Pia trente litt kontakt, fri v. fot m. noen få venstre vendinger. Vi jobbet litt mere med apportering av både ball og kong og så tok vi et par innkallinger. Hun er så morsom å trene med (kan ikke sies for ofte...), hun logrer og ser på meg og er like vakker som sin mor!! 


Nå er både Ebbie og Pia trøtte og ligger i hver sin sofa (jaaa, de får lov til det) og sover. 

Jeg har tenkt på det, Gry, at Ebbie kanskje ikke ser så glad i å konkurrere. Det viktigste for meg er ikke at vi skal gjøre akkurat det, men at vi skal ha det morsomt sammen - og det mener jeg av hele mitt hjerte. Det som er så rart, er som du sier, at hun er så innmari glad i å trene. På konkurransen som vi gikk, var hun kjempeflink i alle øvelsene (hopp over hinder, avstandsdirigering, innkalling, fellesdekk og tannvisning), hvor lineføring/fri ved fot ikke inngikk. Utgangsstilling hadde hun ikke hørt om, forresten. Det er noe med lineføringen/fri ved fot/sitt v. holdt som vi ikke helt finner ut av, selv om hun til tider går helt supert. Jeg har ikke tenkt å "gi henne opp" enda. Jeg vet at hun har så innmari stort potensiale og jeg ønsker at hele verden (tenk det, ja) skal få se hvor flink Ebbie er og hvor flott rase jeg er eier av. Men: liker hun ikke å konkurrere, skal hun få slippe å holde på med det. Vi skal storkose oss allikevel, vi!!  


Jeg har derfor bestemt meg for at det er Ebbie som skal være med på elitesatsingen i lydighet med Siv Svendsen. Jeg håper at S.S. skal se noe som ikke jeg klarer å finne ut av, at hun kan lære meg å trykke på noen riktige knapper og vise meg hvordan jeg og Ebbie best kan fungere sammen treningsmessig og hvordan vi kan få det beste ut av hverandre. 


Ja, det var noen funderinger og tanker en mandag kveld. 

1 kommentar:

  1. Huff og huff, så dumt at du skulle få i deg egg! Migrene høres fryktelig vondt ut (jeg har dessuten en teori som sier at jo nærmere hodet man har vondt, jo verre er det - og nærmere kommer du liksom ikke). Håper du er helt frisk igjen nå.

    Jeg synes jeg ser deg jeg Hilde, der du duller og stuller rundt go'jenta di:o) Dette blir helt sikkert bra tror jeg, godt å få undersøkt litt, og få behandling der etter:o)

    Lille Fante-rampen din høres jo ut som om han nyter det beste av to verdner. Litt byhund og litt hjemme hos mamma'n sin og søstrene sine.

    Når jeg nevnte det med konkurranse, så tenkte jeg egentlig på en venninne av meg. Vi spilte rugby sammen. Hun elsket treningene, kontakten med laget og korreksjoner og ros fra treneren, men så fort vi skulle spille kamp, da gikk hun nesten helt opp i liminga. Jeg synes at hundene er så veldig som oss innimellom. Jeg forstår inderlig godt hvorfor du vil at hele verden skal se hvor flink hun er, for makan til treningsvillig og flink jente du har Hilde!!

    SvarSlett