Biltur, mimring og en morsom treningsøkt!!

I dag hadde ungene og jeg helt fri, og vi slappet av og koste oss på formiddagen. De tre firbeinte lekte ute, de fikk et godbitsøk og så sov de litt innimellom. Fant tåler litt mere av Pia nå, for hun er ikke så valpete lengre, og hun passer på å ikke tråkke han på tærne, for å si det slik. Jeg passer også på at han ikke får mulighet til å vokte så fælt. Jeg legger feks veska mi på soverommet, jeg lar ikke jakka mi eller andre ting ligge framme, osv.
Etter at jeg hadde slappet nok av, kjente jeg at jeg begynte å kjede meg litt. Jeg tok bilen og reiste til Myking for å handle, og deretter kjørte jeg en tur til Bruset.


BRUSET


Jeg har mange gode minner herfra, fra den gangen jeg jobbet som budeie den sommeren jeg fylte 19 år. Jeg var på Myking, men hver dag gikk bølingen den lange veien til Bruset. Det var nok bedre beite der, enn på Myking. Jeg melket dem om morgenen, slapp dem ut på beite og gikk sammen med dem hele dagen. Når jeg satte meg ned for å raste, kom kua "Astrid" alltid bort til meg, hun la det store ansiktet og mulen i hendene mine og så måtte vi kose litt. Hun var så innmari snill og gikk alltid ved siden av meg både til og fra beite. Da gikk jeg og holdt henne på ryggen og så pratet vi sammen. Hun var helt fantstisk, så snill og god!
På kvelden var det melking på nytt og litt avslapping, før jeg tok tidlig kveld. 
En dag ble det født en kalv ute på beite på den andre siden av Mykingsjøen. Bonden trodde ikke at fødselen skulle skje før om ei ukes tid, men det stemte tydeligvis ikke. Kalven var altfor tung for meg å bære, og den kunne jo ikke gå hele vegen tilbake til stølen. Heldigvis var søster Mie med meg denne dagen, og hun måtte derfor springe det forteste hun kunne og alt hun orket, tilbake til Myking. Her fikk hun heldigvis tak i en mann som hadde en båt, og så fikk vi rodd kalven hjem til stølen igjen Dette var jo før mobilen sin tid, og da var det litt mere tungvint med enkelte ting.


Jeg elsker kuer og jeg har kjempemange gode opplevelser fra disse sju ukene jeg bodde alene på stølen med kuene. De passet på meg og jeg passet på dem. Noen ganger var det ikke like morsomt å være alene, for det var en gutt/mann som kom på besøk til meg på kveldene. Jeg husket at han alltid lekte seg med en kniv som han hadde med seg og jeg passet på at jeg ikke bli uvenner med han. 
Vi hadde kuer hjemme på Myre i oppveksten og jeg blir varm om hjertet når jeg tenker på dem. Jeg har alltid vært glad i dyr!


Men, nok om det. På dagtid i dag, trente jeg alle hundene samtidig, og vi trente på sitt/bli, dekk/bli og å rygge. Et par småøkter på bare noen minutter, var alt som skulle til. Ebbie var flinkest, hun kan rygge ganske langt, deretter kommer Fanterampen og nå har Pia også begynt å skjønne denne øvelsen. De var litt av et syn, der de sto foran meg alle sammen og rygget på kommando. Noen ganger er det dog litt vanskelig å trene tre hunder samtidig. I kveld tok jeg derfor en og en hund ut på verandaen, mens de to andre måtte stå inne i stua og se på, bak en liten grind. Det fungerte helt supert. Jeg tror faktisk at de ble enda mere ivrig til å trene, når deres tur endelig kom, fordi de måtte stå og se på at de andre trente.




Fant har vært kjempeivrig de siste dagene, og i kveld jobbet vi med både LP og freestyle. Avstand i klasse 1, gikk veldig bra. Innkalling likedan. Han har ikke så innmari fart når han kommer inn i u.s, men han utfører øvelsen slik den skal gjøres. 
Jeg er ikke så nøye med detaljene når han trener, det skal mest være morsomt for gutten. I kveld jobbet han for goddis og jeg belønnet også med kos og klapp. Vi trente også på noen freestyleøvelser:

 • Slalom
 • Fant inn i front, før han rygget mellom beina mine. Jeg økte avstanden med et par meter og trente også på at han skulle rygge mellom beina mine, sammen med meg. Det gikk kjempefint. 
 • snurr på kommando og også under fri v. fot (kun noen meter)
 • rygge rundt meg. Vi kom ikke så langt, men jobbet inne i et hjørne. Det gjør at det blir litt lettere å styre Fant rundt meg. 
 • Bukke. Det er han så innmari flink til - og så er han så innmari gossen når han står slik!!

Jeg tok også et par rally-øvelser med han. Han er jo flink til å følge håndtarget, derfor gikk det også ganske fint.

Med Pia trente jeg litt:
 • Utgangsstilling
 • sitt/bli
 • stå

 • i tillegg litt håndtarget 
 • slalom
 • og åtte
Ebbiemor trente:
 • utgangsstilling
 • endel rally-øvelser (360 grader høgre og 360 grader venstre, sitt i front, høgre rundt og sitt osv). 
 • avstand kl. 1. Dette er en øvelse hun er veldig trygg på. 
 • Rygge fra meg, sitt og bamse mens jeg går inntil og setter meg på huk foran henne Hun skal ta potene og legge på lårene mine, og så skal vi klemme hverandre. Morsom øvelse, synes både Ebbie og jeg, men vi må trene mere på siste biten.


Tirsdag reiser vi hjem igjen, da er høstferien min slutt for denne gangen. Det er egentlig ganske greit, for jeg og mine har hatt noen flotte dager på Solbu. Denne gangen, også.



3 kommentarer:

 1. Har pappa lagt nytt "gulv" på verandaen også? De er så søte når de sitter å venter synes jeg, også pomsen da når han bukker :D
  Morsomt å lese historien din, akkurat den har jeg ikke hørt før! Astrid hørtes jo ut som en kjempe snill ku! <3 Kjakji

  SvarSlett
 2. Ja, det er nytt gulv på verandaen, også. Pappa og Kai la det for noen uker siden. Der er blitt kjempefint!! Jeg har enda flere historier å fortelle........ hehe!!

  SvarSlett
 3. Så fin, ny blogg:o))

  Åååååååååååååååååååå, det var en kjempefin historie fra du var budeie Hilde. Den likte jeg! Det må ha vært en opplevelse å komme SÅ nær dyra at du liksom bor sammen med dem på setra. Fantastisk.

  Morsomt å lese hvor flinke dere er. Og, selvfølgelig, morsomt å lese at dere koste dere på Solbu i høstferien (som om jeg ikke visste det;o)

  Klem

  SvarSlett