Nok en dag er gått...

Ja, skal si at dagene går fort! Vi startet dagen med en tur i Maridalen, etter husarbeid som vanlig. Gutta koser seg, og Marko henger godt med. Han elsker å gå tur, det er liksom det beste han vet. Han er flink til å komme på innkalling, bare han får kontakt med meg. Han hører jo ingenting lenger, men når jeg løfter hånda opp, vet han at det betyr innkalling og en godbit. Da kommer han som et olja lyn!!

Fant har også bedre kontakt med meg, holder seg på riktig avstand (nesten hele tida), og kommer oftere på innkalling. Kommer han ikke når jeg roper, "fryser" jeg han litt ut. Dvs at jeg og Marko snur, vi gjemmer oss eller setter oss ned med ryggen mot han. Prøver Fant å komme inn til meg, snur jeg meg igjen eller så går jeg fra han. Det liker han ikke, men da får han en ny sjanse til å komme på en innkalling. Jeg roper han inn og da kommer han.

De venta litt i bilen, mens jeg satt på kontoret mitt og skrev litt av freestyleprosjektarbeidet mitt. Godt å ha et sted helt for seg selv, der ingen kommer og forstyrrer meg når jeg jobber.
Marko var stille i bilen, så det går litt opp og ned akkurat med den settingen. Noen ganger bjeffer han mens andre ganger er han i ro. Jeg klarer ikke å finne ut hva det er som utløser uroen hans. Det er vel bare dagsformen hans, kanskje?

Hjem for å lage middag, litt lesing på dagens kursplan, teori og praktisk trening. Birgitta og jeg begynte et nytt grunnkurs i kveld. Vi har 12 stk på kurs, og deler de derfor inn i to grupper. Koselig å være to instruktører sammen. Det viste seg å være flotte eiere og hunder, med godt humør og fine treneregenskaper. Små og store hunder omhverandre.

Etter kurset trente Birgitta med jentun sine og Fant ble trent litt av meg. Utrolig hvor god fokus han har på trening og meg nå. Han går flott lineføring, snurrer på kommando (med avstandsbelønning), går slalom og så jobber vi med Front-posisjon. Den er ikke like enkel, han vil rygge litt eller sette seg ned. Her har jeg lave kriterier. Dvs. han skal stå rett foran meg, men får klikk (eller "bra") bare han står et lite sekund. I morgen skal jeg heve kriteriene litt. Han skal stå i et par sekunder lenger før han får belønning. Klarer han ikke oppgava, løser jeg han ut og begynner på nytt. Han må yte for å nyte!


Det er så morsomt med Fant akkurat nå. Han jobbet bra for godbiter, hadde høy intensitet og trente med iver og glede. Han smilte nesten. Jeg hadde ikke fremme ballen, den trengte jeg ikke. Fokuset var på meg, allikevel. Hadde jeg brukt ballen i dag, hadde han nok blitt aldeles ballstyrig. (hihi..).
Marko fikk et godbitsøk i hagen da jeg kom hjem. Han hadde vært hjemme sammen med pappa. Det hadde visst vært litt piping, men nå er han rolig og ligger og sover ved siden av meg i sofaen. Ja, han får lov til det!! Vi må kose oss de dagene vi kan. Fant ligger i hundesenga ved føttene mine og snorker. Sliten etter en fin dag.

2 kommentarer:

 1. God kveld!

  Tenkte jeg skulle skryte litt av Fantemann! Han var jo super flink igår kveld!
  Så konsentrert!
  Du er så flink. Imponerende.

  Hilsen Birgitta

  SvarSlett
 2. Du er snill, da!

  Det er ihvertfall morsomt når jeg når fram, og Fant får vist at han faktisk kan ganske mange øvelser.

  Vi sees hos Dyrlegene i morgen formiddag. Blir spennende å se hvem som kommer.

  Sov godt!

  SvarSlett