Trening på hytta.


Nå er vi på hytta, i morgen er det nemlig kurs på Nes. Et kurs for de som har trent litt fra før, og et for noe søte,"små" valper. Små er de ikke, men de er ganske så babisser i hodene sine.
Gutta fikk en tur på Haga Golfbane før vi reiste i dag. Vi var på hytta ved fire-tida, og da måtte både mor og gutta boys ha noe å spise. Etter litt avslapping, gikk jeg ut for å trene litt. Fant virket veldig klar, mens Marko kun tenker på mat om dagen. Jeg hadde frolic som belønning, og det gikk kjempefint å trene med det i dag. Jeg har med vilje ikke brukt så god belønning og heller ikke belønnet mye den siste uka. Fant er kommet så langt at han nå må jobbe lenger uten spiselige belønninger, eller ball o.l. Han er blitt belønna mere med sosiale belønninger (kos, ros, keep-going signal etc), dette for å gi godbitene mere "verdi". Jeg har også belønna mere variabelt, og det ser ut til å fungere greit. Klikkeren har jeg heller ikke brukt så mye, et lett og lyst "bra" fungerer fint nå.
Fant og jeg trente på FVF og han klarer å gå et ganske langt stykke nå, temposkifte og sitt ved holdt går greit. Ihvertfall utifra målene jeg har med Fant. Vi skal jo ikke konkurrere, og er derfor ikke opptatt av at alle øvelsene skal være helt perfeksjonert.
I det siste har Fant ikke vært så god på STÅ-øvelsen, og jeg fant ut at jeg måtte gjøre noe med det. Jeg trente noen enkle stå foran meg, men han ville gjerne sette seg. Skjønner ikke dette, han har vært ganske flinkt før. Jeg hjalp han litt og belønna ganske så ofte. Etter noen repetisjoner gikk det ikke så altfor værst. Jeg fant ut at jeg ville legge ut frolic biter på ei skål bak han, for at han skulle tenke "bakover" og ikke trekke mot meg. Jeg viste Fanterampe skåla med frolicbiten, snudde han fra skåla og kommanderte "kom". Han kom littt nølende, og da han var på vei til å stå/stoppe av seg selv, kommanderte jeg raskt "stå" og etter et par sekunder "værsågod". Det betyr at han får springe til belønningen. Dette gikk kjempefint, og jeg gjentok det flere ganger. Forskjellen var at han måtte stå lenger og lenger før han fikk "værsågod" og jeg kommanderte han også i "stå-posisjon". Dette fungerte bra, og jeg var ganske så fornøgd med treningsøkta vår.

1 kommentar:

 1. Hei på dere! Dere blir forfulgt av oss...
  Takk for tips med STÅ, der har Nalle begynt å surre igjen også!

  Moro med blogg.
  Hvis du er flink og oppdaterer her, blir det vel ikke flere kurs på oss... DET ER NALLE IKKE ENIG I!!! Vi kommer nok til å gå kurs hos deg så lenge vi lever.
  Ses på Låplassen ikveld!

  SvarSlett