Vår i lufta og nytt prosjekt på gang :-))

Tenk, nå er det alt blitt april og påska nærmer seg med stormskritt. På Jar er hagen nå fri for snø og jeg ha så vidt begynt med vårens raking og rydding. På Låplassen våres det også nå, mens det på Solbu fortsatt er snø. Det er jo ikke så rart. Det smelter her også, selv om det ikke skjer så fort som i lavlandet. Det blir spennende å se hvordan skiføret blir, når vi kommer 14 dager frem i tid.

Jeg har vært på Solbu nå, når jeg har vært på Nes. Mia har løpetid og det er vanskelig for Fanterampen å være i samme hus som henne. Med tanke på at han tar medisin mot hjertesvikt, vil jeg ikke utsette han for unødvendig stress. Da er det greit å være på Solbu, for jeg har vært bevisst på at Mia ikke har vært her opp i det siste. Andreas bor på Låplassen med Mia nå, derfor kan vi ikke være der.


Forrige uke var det kaldt om natta og da ble det skikkelig skareføre på dagtid. Jeg sparka på Buvatn, langs land, mens jentun sprang og koste seg. Det var deilig for dem å få strukket skikkelig på beina. Dvs. ikke for Ebbie da, for hun har vondt i hele kroppen sin for tida. Nå holder jeg henne i aktivitet, med små turer og litt enkel trening. Det liker hun nemlig. Da går det i triks, som å snurre, rygge, bukke osv., øvelser som er veldig gode for en gammel og sliten kropp. Det blir nesten som yoga for henne.

En liten dentastix gjorde godt i sola.


«Nam… nam», sier Pia.


Jeg må ha langliner på hundene nå. Det er fortsatt så mye snø, at gjerdet lett kan hoppes over, og «vips» så er de på veien. Det ønsker jeg absolutt ikke. Her kan du så vidt se gjerdet. Bak der er veien.


Et lite godbitsøk på de gamle.


Det ble noen «vaser» av linene etterhvert.


Onsdag holdt jeg tredje siste kursdagen v. Innlandet Hundesenter sin Hundetrenerutdannelse på dagtid, som startet i september – 18. Passeringstrening var temaet denne gangen. De skulle lage et lite kursopplegg og instruere noen av de andre elevene. De var så flinke alle sammen, og jeg ble så stolt av dem.


Jeg har instruert elevene i praktisk hundetrening, og jeg har gjort elevene klare til å holde dressurkurs. Alt fra valpekurs, unghundkurs, gå fint i bånd + passeringstrening osv. I tillegg har de fått en innføring i smeller, klikker-trening og etter påske skal vi ha en spordag.

De er absolutt klare for å holde kurs nå. Med mye annen teoretisk ballast og praktisk trening vedr. atferd, innlæringsteori, osv., har de fått et utrolig godt grunnlag for å jobbe med hund. Både når det kommer til å holde egne kurs og til å holde atferdskonsultasjoner. Det har vært utrolig morsomt å jobbe med elever som suger til seg kunnskap og som jobber så bra.

Jeg har også undervist ei anna gruppe ved Innlandet Hundesenter. Den utdannelsen var helgebasert og jeg hadde også her ansvaret for den praktiske treningen. De startet opp i august – 17, og ble uteksaminert nå i mars mnd. Det gikk så fint med dem, og jeg kjenner at jeg er så stolt over at jeg har fått vært med og bidratt, slik at de har klart målene sine.

Her jobbes det på Skedsmo.


Jeg var en lørdag og underviste på Rudshøgda. Det var kjempetrivelig,


Jeg har forresten et spennende prosjekt i tankene nå. I 17 år har jeg holdt kurs og privattimer + atferdskonsultasjoner. Jeg har holdt utrolig mange kurs og mange forskjellige kurs. Jeg har holdt kurs for andre hundeskoler og hundeklubber og for vennegjenger som har hyret meg inn som instruktør.

Jeg har holdt valpekurs, grunnkurs, hverdagslydighetskurs, «fra unghund til voksen», «samarbeid og kontroll», innkallingskurs, kantarellsøk-kurs, passeringstrening + gå fint i bånd, nybegynnerkurs i spor, nybegynnerkurs i rundering, rally-lydighet kl. 1,  HTM-kurs, rallymix treningsklasse, introkurs smeller, freestylekurs og privattimer + atferdskonsultasjoner. Det kan kanskje hende at jeg har glemt noen 😉

Jeg har skrevet utrolig mye teori til disse kursene og jeg har satt meg inn i veldig mange hundesporter. I tillegg har jeg utdannelse i flere av disse «sportene». Jeg er f.eks, en av to i Norge som har tatt freestyle-instruktørutdannelse 🙂 Det er litt morsomt, da.

Noe som jeg er utrolig stolt av, er at jeg har laget alle kursoppleggene selv. Alt som blir trent på av praktiske øvelser og all teorien som vi går gjennom på mine kurs, er faktisk «laget» av meg.

Det som jeg nå har i tankene, er at kunnskapen min om hundetrening og atferd kan brukes til noe. Kan det kanskje bli til ei bok eller noe? Et aldri så lite bokprosjekt? Jeg har i hvert fall rigga meg til med en perm og annet til å skrive ned noe om dette. Jeg har også tenkt å lage meg et opplegg på mac´n min, hvor jeg kan skrive dette ned. Så får jeg se hva det blir til etter hvert.


Utsikten til Nutenutan er kjempefin.


RIKTIG GOD HELG FRA MEG!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar